herpes

Beskyt dig mod herpes

bfd22

Hvis man har oralsex med en partner, kan man faktisk godt få herpes i munden. Herpes er en sygdom, der kommer på grund af en virus, og ubeskyttet sex eller usikker sex er grundlag for smitte af herpes.
Man anslår, at en fjerdedel af voksne danskere har været i kontakt med sygdommen herpes på et givent tidspunkt i løbet af deres liv. Det er altså en meget almindelig sygdom, som rammer bredt.
Nogle af de mest hyppige symptomer på herpes kommer frem på huden. Cirka en uge efter man er blevet smittet med herpes, vil der komme blærer på huden, der væsker. Huden vil blive rød og det kan godt medføre en træls kløende fornemmelse. Efter lidt tid vil alle disse små blærer briste, og efter det vil der komme sår og de vil hele i løbet af de næste to-tre uger.
Det komplicerede ved at blive smittet med herpes er, at der faktisk ikke findes nogen som helst kur, der kan kurere det. Når man først er smittet med herpes én gang, kan man risikere at man nogle gange om året får udbrud, og det kan man ikke gøre så forfærdeligt meget ved. Man kan tage noget medicin, der gør, at disse udbrud vil være overstået på kortere tid, men man kan ikke forhindre udbrud af herpes fra at komme igen.

Hvordan undgår man at få herpes?

Når man har oralsex skal man være meget opmærksom på forkølelsessår. Hvis man udøver oralsex på en anden, mens man selv har et forkølelsessår ved munden, kan modtageren blive smittet med herpes på sine kønsorganer.
Det går også den anden vej, så hvis modtageren har herpes på sine kønsdele, kan dette smitte giveren af oralsex, således at vedkommende får herpes/forkølelsessår i munden.
En god måde at værne sig mod herpes er at benytte slikkelapper, når man har oralsex. Som der står skrevet på openworld.dk beskytter slikkelapper mod sexsygdomme ved oralsex uden at ødelægge nydelsen og den autentiske sexoplevelse. Slikkelapper er nemlig lavet af noget meget tyndt materiale, der gør at man som modtager af oralsex faktisk næsten ikke mærker til lappen, der beskytter både modtageren og giveren af oralsex mod at blive smittet med forskellige sexsygdomme, som for eksempel herpes.

Husk at nyde oralsex

Når man har oralsex og når man har sex på alle mulige andre måder, er det vigtigt at huske at nyde det. Sex er dejligt og kan give mange gode oplevelser, hvis det foregår under gode omstændigheder og med hensynsfulde partnere, der har respekt for hinanden.
Lige netop respekt er det vigtigste under sex. Sex er meget intimt, man lukker praktisk talt hinanden ind i hinandens kroppe, og det er en meget stor tillidserklæring. Det er derfor vigtigt at varetage denne tillidserklæring med respekt og kærlighed overfor hinanden. På den måde får alle en god oplevelse med sex, og ingen ender med at fortryde noget senere hen. Det er også vigtigt at huske at beskytte sig godt mod sexsygdomme, da smitten af dem også kan føre til slemme fortrydelser.