et godt liv

Lev et godt liv som senior på trods af inkontinens

bfd22

Som senior, der lige er begyndt på din pension, er der rigtig mange ting at se frem til. Mange vil faktisk sige, at dine år med pension er cremen af dit liv. Her har du nemlig for første gang i mange år tid og overskud til dig selv.
Du kan bruge denne nye tid og det nye råderum til alle mulige ting. Du kan for eksempel begynde til en ny hobby. Du kan se mere til dine venner, eller du kan kaste dig over madlavning. Du kan også tage på en ferie.

Alderdommen kan give skavanker

Der kan dog være en slange i paradis, for det er ikke altid let at blive ældre. Det fysiske aspekt af at blive senior er nemlig ikke altid lige positivt for alle. Mange oplever, at kroppen ikke helt længere kan følge med i det ønskede tempo.
Det udmønter sig i en række forskellige skavanker af mere eller mindre alvorlig grad. Mange oplever heldigvis problemer, som ikke er alvorlige, men som stadigvæk er enormt irriterende, fordi de nedsætter livskvaliteten. Et af disse problemer inkontinens – noget, som mange ældre mennesker kender til.

Hvad er inkontinens?

I bund og grund er inkontinens en betegnelse for en lidelse, hvor man har svært ved at holde på vandet. Det vil sige, at man kan komme til at tisse i bukserne. Der kan være forskellige årsager til inkontinens. For mange ældre er det simpelthen bare nedsat blærefunktion, som er synderen.
Det skyldes ikke andet end mange års brug og slid på blæren, som ikke længere er, hvad den har været. Mange kvinder kan opleve at problemet opstår efter en eller flere fødsler. Lige meget hvad årsagen er, så er der hjælp at hente.

Lad ikke inkontinens holde dig inden døre

For mange er inkontinens enormt skæmmende. De synes, at det er pinligt, at de har problemer inden for netop dette område. Og det er ærgerligt, at det er sådan. Netop fordi det er et problem, som så mange ældre døjer med. For at kunne behandle det, er man nødt til at adressere det.
Men i stedet for at tale med venner eller lægen om det, vælger mange ældre i stedet at blive inden for. Her har de nemlig hurtig adgang til toilet eller bruser. Men det betyder, at de ikke får alt det ud af deres pension, som de kunne.

Voksenbleer er en god løsning på inkontinens

Døjer du med inkontinens, så må du ikke være bange for at bede om hjælp. Så spilder du nemlig nogle af dit livs bedste år. I stedet bør du orientere dig i de muligheder, der er blandt alle de gode tilbud om hjælpemidler til ældre.
Her er voksenbleer uden tvivl en af de mest oplagte løsninger. Bleen fungerer således, at den suger urin, så du undgår at komme til at tisse i bukserne. Bleen kan skiftes, så snart den er blevet brugt.