Sådan finder du den bedste e-bogslæser

bfd22

Med fremkomsten af e-bøger er den klassiske bog på vej ud, og det er godt for både dig og miljøet, men hvad skal man vælge, når der skal læses e-bøger? Vi har gransket markedet og kigget på den rigtige løsning til dig.

Hvad er e-bøger?

Kender du ikke til e-bøger, så risikerer du at gå glip af en masse gode læseoplevelser. For en e-bog er en elektronisk udgave af normale bøger, som du kan læse på mange forskellige måder. En e-bog kan ligge på din mobil-telefon eller din tablet, ligesom man også kan få deciderede E-bogslæsere, som er beregnet til gode læseoplevelser. Fordelene ved e-bøger er, at de er med overalt og de fylder ikke noget. Heller ikke digitalt er e-bøger en stor mundfuld, for de fylder ganske få mega bytes. Således kan du have hele dit bibliotek med i din lomme, og fortiden tunge tasker fyldt med bøger er en saga blot. Så for at være konkret, så er en e-bog blot en digital udgave af den fysiske bog, men med meget færre krav til størrelse og kvalitet, ligesom den er mobil. Det smarte er også, at du, hvis du finder skriften for lille eller skrifttypen ubehagelig at læse, så kan du ændre og forstørre denne.

Bedre for miljøet?

At trykke bøger kræver papir, og vi ved alle, at papirproduktion kan være noget værre griseri i forhold til miljøet. Men når man læser e-bøger skåner man på mange måde miljøet. For det første så skal man ikke bruge de mange kemikalier, som en trykker-proces normalt benytter sig af, og for det andet, så sparer man også på papiret. Så på mange måder er e-bog det rette valg i forhold til miljøet, men – og der er altid et men – ikke alt er fryd og gammen, for e-bøger kræver også meget strøm og serverplads – både at læse og at opbevare i skyen. Og det skal man altid regne med, for det virker ikke som det store el-forbrug, men med alle de elektroniske apparater, vi omgiver os med i hverdagen, så bliver strømforbruget enormt.

De klassiske modeller?

Rigtig mange, som benytter e-bøger, læser bøgerne på deres e-reader eller en e-læser. Det er egentlig en platform, som kun kan bruges til e-bøger og det leverer tekstlæsning, som er nemt at læse og det giver brugerne en god bogoplevelse, bare i teknisk kontekst. Amazon, som er verdens største forhandler af e-bøger, har deres egen ebogslæser med shop indbygget. Amazon Kindle er en meget smart tilgang og uden tvivl den mest brugte i markedet. Også Sony laver gode ebogslæsere.

Det utraditionelle valg er også godt

Man kan også, når man alligevel skal ud og investere i noget og læse på, gå hele vejen og få den store medieoplvelse med. Huawei Mediapad er her et godt bud, netop fordi du alligevel skal have købt dig en medieplatform. De moderne tablets kan afspille videoer, kan afspille musik, men kan altså også rumme tusindevis af gode bogoplvelser, så man bør klart overveje, om ikke det er det rigtige valg, når der skal shoppes til e-bogen.