ipad tastatur

Det skal du huske når du køber et iPad tastatur

bfd22

At du har lyst til at købe et tastatur til din iPad er helt naturligt – eller skulle man sige tastaturligt. For en iPad er super fed, og hvis man ikke har en computer med SSD-disk (altså sådan en der kan tænde lynhurtigt, ligesom en Macbook Air) kommer iPad’en hurtigt til at overtage meget af ens forbrug af mail og skrivning.

Men selv om den er fed er skærmen ikke den bedste at skrive på i længere tid af gangen, og derfor er det en god ide at få nogle rigtige taster med også – både fordi du så kan skrive lidt hurtigere, men også fordi du så ikke belaster dine hænder lige så meget, og på den måde ikke er lige så udsat for at få musearm.

Men inden du hopper ned i Elgiganten for at købe et tastatur så læs lige med her…

Der er mange forskellige

Hvor mange typer iPad tastaturer kan der mon findes? Man tænker umiddelbart at det kan da ikke være så mange, der er vel en naturlig begrænsning på hvor mange måder man kan lave sådan et tastatur på. Men så kan man altså godt tro om igen. Hvis du kigger på denne liste over iPad tastaturer kan du se hvor mange forskellige modeller der egentlig er tale om, og det betyder så også at hvis du bare går ned og køber det første det bedste, så risikerer du altså at det slet ikke var det som passede bedst til dit behov. Så hellere lige bruge de 5 minutter ekstra inde på iPhoneLuppen og finde det helt rigtige.

Husk bonnen

En anden ting der er vigtig (men som ikke som sådan har så meget at gøre med hvilken model man skal vælge eller hvor man får den billigst) er at man skal huske sin bon. Sådan nogle tastaturer plejer at holde meget godt, men en gang i mellem kan man være uheldig at de kommer med en eller anden fejl fra fabrikken af, og at de derfor ikke holder de 2 år som de burde. Det er selvfølgelig super irriterende når det sker, men heldigvis har vi herhjemme i Danmark to års reklamationsret, så man kan bare gå ned i butikken og sige at ens tastatur altså er gået i stykker og at det vil man gerne have gjort noget ved.

Men det kræver så også bare at man kan vise at man har købt tastaturet hos dem, og til det skal man bruge sin bon. Køber man sit tastatur på nettet er det lidt nemmere. For det første får du her din kvittering sendt til dig på mail, og så har du den sandsynligvis stadig liggende når uheldet er ude. For det andet gemmer butikken også kundedata i 5 år, det skal de sådan rent regnskabsmæssigt, og det betyder så også at de godt kan hive dig frem og finde dit køb, også selv om du ikke kan finde din kvittering.

En pointe der også lige er god at have med er at det her med at du kan reklamere kun gælder hvis du har passet ordentligt på dit iPad tastatur. Så har du kastet rundt med det eller tabt det eller haft det liggende i en taske hvor det er blevet mast er der ikke så meget at gøre – så må du bare købe et nyt og passe lidt bedre på det.

Sammenlign priser

Der er ret stor forskel på priserne derude, og derfor er det vigtigt at du sørger for at sammenligne hos et par forskellige butikker inden du køber – ellers bliver du nemt snydt for flere hundrede kroner.