far og barn

Internettets bedste guide til din næste feriedestination

bfd22

Verden er stor og mulighederne og rejsedestinationer om muligt endnu større. Du kan efterhånden opleve alt mellem himmel og jord, og med globaliseringen og de mange rejsemuligheder, er der ikke det hjørne af vores klode, som du ikke kan besøge.

Selvom det selvfølgelig altid er rart at have mange muligheder, kan det også gøre det noget så svært at tage en beslutning.

Skal din næste rejse gå til syden?

Når man tænker på ferie, tænker man ofte på solbadning og strandture, og lande med muligheder for dette, er da absolut også nogle af danskernes favorit rejsedestinationer. Er du ikke bange for grader over de 40, kunne det solrige Tyrkiet være et godt bud på din næste feriedestination.

mole

Landet er en populær turistdestination, så deres byer bugner med luksushoteller, hvide strande så langt øjet rækker og massere af muligheder for god mad.
Selv hvis alt turist-jamren er noget du gerne vil undgå, er Tyrkiet også et historierigt land, der i de mindre byer, byder på mange snoede veje, små uopdagede butikker og en frodig natur, du aldrig har set magen til.

Så du kan gå ned af små gader i Tyrkiet, blive et med den lokale folkemængde eller finde en stille bænk og få læst lidt i din nye bog. Nyde alle de mange ukendte lyde og den højlydte snak du ikke forstår et ord af. Snak på et fremmede sprog er altid god baggrundsstøj, til at slå tankerne lidt fra, og blot nyde lidt god litteratur.

Eller skal ferien bruges på ski og sne?

I den helt anden ende af spektrummet, langt væk fra varmen, er en skiferie også oppe, skulder ved skulder med de mange charterferier, når det gælder popularitet. Mens en ferie til syden tilbyder varme og afslapning, handler en skiferie i kulden om at komme ud og røre sig.

At stoppe på ski er nemlig en del hårdere end man måske lige tror. Har du aldrig stået på ski før, kan det godt se ud som om det er tyngdekraften det gør alt arbejdet, og det ville da også være at lyve hvis man sagde den ikke spillede en væsentlig rolle.

ski

Mens ens benmuskler komme virkelig på prøve når man først er kommet afsted ned af pisten. Man skal både holde balancen, styre og holde fast i overblikket, for at stå ordentligt på ski. Har man stået på ski i mange år er alt dette selvfølgelig indlejret i kroppen, og det bliver ligeså nemt som at køre på cykel.
Men selv at cykle var noget vi alle skulle lære engang, og på samme måde er det med ski. Det skal læres og øves igen og igen, før man når til det punkt hvor det lægger dig naturligt.

Du kan også altid blive hjemme

En tredje og sjældnere diskuteret mulighed, er selvfølgelig også at holde ferien nationalt. Du spare en del på dyre flybilletter, hvis du ikke behøves at overskride landets grænser. Danmark er nu også en dejlig feriedestination, og der er en grund til at mange turister besøger vores land hvert år.

Naturen er måske noget du ser hver dag, men der er helt sikkert mindre kendte turistattraktioner rundt omkring i Danmark, som du ikke har oplevet.

Bruger du fx størstedelen af din tid i Jylland, kan det være du skal vende snuden mod Fyn eller Sjælland næste gang du får ferie. Eller kender du kun til Københavns gader, er det måske på tide at få tjekket om dine jyske stereotyper er sande eller ej.