penge

Kviklån – forbandelse eller velsignelse?

bfd22

Kviklån er blevet utroligt populære de sidste år. Men ikke hos alle. De hurtige forbrugslån vækker begejstring hos mange, især unge med stram økonomi. Men de vækker også en del bekymringer hos både forældre og politikere. I 2017 har man prøvet at stække kviklån ved en lov der skulle gennemtvinge en tænkepause på 24 timer.

Ideen var at inden man kunne få pengene på kontoen skulle der gå mindst 24 timer. Med andre ord, folk tvinges til at sove over det. Loven bommede fuldstændig. Der gik kun få uger så havde lånyderne fundet smuthuller og omveje så pengene alligevel kunne lovligt udbetales med det samme.

mønter

Hvorfor er mange kviklån så dyre?

Det største kritikpunkt er de ofte tårnhøje renter hvor nogle savner politiske indgreb. Men hvor meget skal politikere blande sig i vores private liv?

De dyre lån er de lån hvor der ikke kræves nogen som helst sikkerhed. Bare du har et dansk CPR nummer og en folkeregister adresse, så kan du låne penge på en halv time. Folk der søger lån uden at skulle fremvise så lidt som en lønseddel må anses for en højrisiko gruppe. Så lånyderens eneste sikkerhed er de høje renter, så simpelt er det.

Sådan finder du de billige lån

Hvis du er seriøs med at tage et forbrugslån, gør dig lide umage og find de gode og relativ billige lån. De findes nemlig også og du finder dem her. Hold dig simpelthen fra lån med ÅOP på 100% og mere. Brug hovedet og regn ud hvor mange penge du har råd til at låne.

Det er ikke så svært. Du har råd til at låne så mange penge som du har råd til at betale tilbage hver måned, over hele løbetiden.

lån til bil

Kan du få et lån når du er registreret i RKI?

Det kan lade sig gøre, men det er ikke nemt. En RKI registrering betyder jo at du har gæld som du ikke har betalt tilbage som aftalt. Om du kan få et lån på trods af en RKI registrering kræver at du forhandler direkte med lånyderen. Vær gerne mistroisk overfor lånydere der lader som om det ikke skulle være et problem.

Forhandlingen går ud på at overbevise lånyderen at du er i stand til at betale dit lån som aftalt. Igen, lav et budget der viser at det er realistisk, så har du en chance.

Og der er naturligvis en god ide hvis du også kan dokumentere at du allerede har styr på den gæld du er registreret for.