skiferie

Planlæg Skiferien I God Tid

bfd22

Nu er det ved at være sommer. Solen skinner dejligt, det er varmt og fuglene synger. Man går rundt i shorts og bare arme, og spiser måske en dejlig kold is. Det sidste man tænker på nu er kulde, sne og is. Men det er lidt en fejl, i hvert fald hvis du regner med at skulle på skitur her i 2016. For ved at planlægge skiferien i god tid får du nemlig en række fordele som du ikke får hvis du bestiller i sidste øjeblik. Så hvis du kan overskue det så hiv en time eller to ud af det gode sommervejr og begynd at planlæg skiferien i 2016 allerede nu – man kan også sige at sommerferien har du forhåbentlig allerede planlagt og efterårsferien ligeså. Så kan du lige så godt få det sidste med også.

Begynd at overveje hvor du gerne vil hen

Du kan jo allerede nu begynde at tænke på hvor det er du gerne vil hen. Der er mange muligheder for at tage på ski, og en af mulighederne er at køre nordpå til enten Sverige eller Norge. Her vil man som regel køre i sin egen bil eller få en billig bus eller flybillet – det koster ikke så meget da der jo ikke er så langt.

Der er mange fordele ved at vælge at køre nordpå. For det første er rejseriden kort og det er jo en bonus i sig selv for så har man længere tid til at stå på ski. For det andet er det også noget billigere end hvis man f.eks. tager til Østrig eller Frankrig. Eller det vil sige i hvert fald transporten er billigere, priserne på skileje og mad er nogenlunde det samme eller måske endda lidt højere i Norge og Sverige.

Men en anden fordel der er at de næsten snakker samme sprog som os, så man behøver ikke kunne tale engelsk. Det gør måske ikke så meget hvis man er ung studerende og skal på skiferie med sine venner, men hvis man er deroppe som familie kan det være meget rart at vide at ens børn godt kan snakke med de andre. Det kan være at de møder nogle legekammerater, eller måske bliver de væk fra jer på et tidspunkt, og så er det faktisk meget rart at vide at de godt kan forstå de voksne der finder dem – og at de voksne kan forstå hvad barnet siger.

Men at komme nordpå er jo ikke det eneste valg man har til sin 2016 skiferie, man kan nemlig også tage sydpå. Her er det du populære destinationer i Frankrig og Schweitz der trækker de fleste turister, men der er også mulighed for at finde gode skisportssteder mange andre steder sydpå. Det kommer helt an på hvor meget man har lyst til at køre og hvor meget det betyder for en at der er mange andre.

Når det kommer til skiferien sydpå kan det godt betale sig at være ude i lidt god tid med at bestille. Flyver du derned er det jo sådan at de billigste flybilletter bliver sat til salg først, så jo før du bestiller jo bedre. Især i vinterferien er der mange der tager derned så der bliver billetterne hurtigt meget dyre, men har du gjort dine overvejelser her til sommer kan du bestille så snart de bliver ledige og dermed få dem billigt.

Også priserne på at leje hytte stiger hele tiden så jo før du kan booke jo bedre. Du skal selvfølgelig også tage højde for at der kan ske noget så du ikke kan tage af sted alligevel. Derfor bør du bestille en forsikring også – men det er stadig billigere alt i alt.