jylland

Jyde for en weekend

bfd22

Har du nogensinde brugt en hel weekend i Jylland? Hvis ikke, er du helt sikkert gået glip af en masse. Jylland er meget mere end marker og landbrug.

Afslapning på første klasse i smilets by

Vidste du, at du faktisk kan tage på weekendophold i Danmarks anden største by? Aarhus er bestemt smilets by og det lader sig ikke skjule uanset hvor man tager hen i den jyske hovedstad. Et weekendophold i Jylland kan både byde på fred og ro såvel som mange spændende attraktioner. Er du mest til sidstnævnte, så er Aarhus bestemt noget for dig.

Der er både mulighed for at overnatte lige i centrum eller i udkanten af Aarhus. I centrum kan du blandt andet finde det store kunstmuseum Aros, der jævntligt kører særskilte udstillinger med kunstnere fra hele verden. Vil du opleve suset i maven sammen med en du holder af, ligger Tivoli Friheden også centralt i den jyske hovedstad. Foretrækker du i stedet en historisk oplevelse af en anden verden, er Den Gamle By bestemt anbefalelsesværdig. Er du på wekeendophold omkring højtider som påske og jul kan du endda være heldig at opleve højtiderne som de blev fejret en gang.

Vil du gerne shoppe mens du er på weekendophold så har Aarhus en stor gågade der rummer diverse tøj- og specialbutikker og ligeledes stormagasinerne Magasin og Salling der byder på udsøgt luksus. Derudover er der også Bruuns Galleri, det store shoppingcenter i forbindelse med banegården. Du kan også vælge at udfordre dine smagsløg i Bazar Vest som byder på butikker, små pop-up shops og restauranter med et eksotisk udvalg fra Asien og Mellemøsten. Det behøver altså ikke være kedeligt at tage på weekendophold i Aarhus eller Jylland for den sags skyld!

Fred og ro på vestkysten

Vil du hellere koble af i stille og rolige omgivelser? Så er Nord- eller Vestjylland nok stedet for dig. Her er der mulighed for at give sig hen til den frodige natur med både skov, strand og vand. Hvad enten du ønsker at bo lige i vandkanten eller nærmere en af de mange, små og bestemt hyggelige byer på vestjysten, så er der med garanti et weekendophold der passer dig.

Maria Hansen, en jordmoder fra København, prøvede et wellness ophold i Jylland, nærmere bestemt i Vestjylland tæt ved Vesterhavet, hvor bølgeskvulp og mågeskrig gav lyd fra sig: ”Det var et meget tiltrængt pust i hverdagen. Faktisk har jeg aldrig haft det så godt, som efter jeg kom hjem fra mit weekendophold i Jylland” beretter hun og fortsætter, ”Faktisk var det en gave fra min mand på vores bryllupsdag. Det er bestemt noget, jeg kan anbefale alle at prøve mindst en gang i livet. Vi har aftalt at skulle afsted igen næste år”.

Mangler du inspiration til dit næste weekendophold eller mangler du bare en personlig eller kreativ løsning til den næste store dag i en af dine kæres liv? Så finder du de bedste gaveideer her.