bøger

Sådan finder du bøger til billige priser

bfd22

Mangler du litterære julegaveideer? Her i artiklen får du inspiration til bøger til billige priser, som vil vække stor begejstring og glæde både hos faster, far og lillebror. Det er ikke for sent at finde den helt rigtige gave. Og det behøver ikke være bøger – det kan også være tegneserier. Det kan du læse mere om her, eller i denne artikel.

God litteratur i julegave

Vil du gerne give en god bog i julegave i år, men ved ikke hvilken? Nogle familiemedlemmer er bare altid svære at købe julegaver til. Når man er studerende, så kan det tilmed blive en udfordring at finde gode gaver til få penge. Men det er muligt at finde gode, spændende bøger til en rimelig og overkommelig pris, selvom man er på SU. Det kan være faster skal have en bog om strikning eller krydderurter til haven eller vindueskarmen. Hvis far er interesseret i madlavning, så vil han måske blive glad for en grillkogebog eller en kogebog om ny nordisk mad. Lillebror skal måske have en letlæsningsbog, hvis kan skal til at starte i skole eller måske en bog om sig selv. Der findes nemlig børnebøger, hvor handlingen er bygget op på barnets navn. For eksempel kan den hedde ”Mathias”. Så bliver barnet selv en del af historien. Det er en sjov og personlig gave til de mindste. Hvis man gerne vil give en anden personlig gave, så kan man lave et fotoalbum til kæresten. Det kræver, at man er lidt kreativ og har lyst til at bruge lidt tid på at sammensætte gaven. Du skal have fat i en pæn bog med blanke sidder. Det kan man købe i for eksempel en boghandel. Kun fantasien sætter grænser for indholdet. Har man for eksempel billeder liggende fra seneste ferie, så kan man fremkalde dem og sætte dem ind. Så kan man skrive en lille tekst til hvert billede, som fortæller en sød eller sjov historie. Det er hyggeligt for modtageren at kunne tage bogen frem, når man er sammen. I dag har vi de fleste billeder på computeren, men det er nu altid dejligt, at nogle ting stadig kan være som i gamle dage.

Sådan finder du bøger til billige priser

Det er ikke altid lige nemt at finde bøger til billige priser. Ofte koster bøgerne i boghandleren mere, end hvis man finder dem andre steder. Af og til har diverse supermarkeder nye bøger på tilbud. Der kan man være heldig at finde dem til billige priser. De får dog ikke så mange eksemplarer hjem, så man skal holde udkik, hvis man skal have fingre i dem. Der findes også en del net-butikker, som forhandler bøger, og der kan man også købe dem lidt billigere end hos boghandleren. Der kan man som regel også få mængderabat, hvis man køber et vidst antal bøger af gangen. Som studerende kan man ofte også få studierabat i mange butikker. Det er der mange, som ikke tænker over. Men det kan faktisk godt betale sig at undersøge, om de butikker, man handler i, giver studierabatter. Ofte vil man kunne få en besparelse på 10-15%, hvilket jo giver bonus i sidste ende.