ungdom

Brug internettet til din daglige dosis hjernegymnastik

bfd22

At holde hjernen i gang er vigtigt for et godt helbred. Hjernen er trodsalt hvad der bringer liv til hele kroppen. Der findes mange måder at holde hjernen i gang på, om det så er ved hjælp at boglæsning eller skole forberedelse.

Men bruger du lige præcis en masse af din tid på fx uddannelse eller måske arbejde, kan det være du ikke rigtig har tid til at få brugt de små grå. Man kan selvfølgelig læse en bog frem og tilbage på offentlig transport hvis det er noget du gør meget af, men mange får kvalme af at sidde og læse mens de køre.

Så hvad kan man gøre i stedet? Vi lever heldigvis i teknologiens storhedstid og næsten alle mennesker i den vestlige verden har en mobil på sig hvor end de går hen. På mobilen findes der massere af muligheder for hjernegymnastik, og du kan finde fede specifikke forslag i nedenstående artikel.

Afprøv din logistiske tænkning med sjove gåder

Gåder og ordspil er en god måde hvorpå du kan holde hjernen i gang. Gåder tester din evne til at tænke logisk og til at finde sammenhænge mellem ting der måske ved første øjekast ikke ser ud til at have nogen forbindelse.

Ordspil og gåder med svar kan komme i mange forskellige sværhedsgrader og der er derfor både noget for nogen der blot har brug for noget til at få tiden til at gå med, og til dem der virkelig gerne vil udfordres.

Du kan nemt og hurtigt finde gåderne frem på mobilen, så har du har noget at hygge dig med hvor end du er henne. Skal du eksempelvis på ferie til et sted uden internet, og vil du stadig gerne kunne tjekke dine gåder, kan du kopiere dem til dine noter på mobilen og også have dem med dig offline.

 

Spil dig klogere

Antallet af apps du kan downloade til din mobil er tæt på uendeligt, og indimellem gemmer der sig skam også nogle rigtig gode spil designet til at udfordre din hjerne og din kreative tænkning. Der er efterhånden opstået så mange af denne slags apps, at det er blevet en hel underkategori på både App Store og Google Play.

Der findes både de mere enkle apps der indeholder fx sudoku el.lign. gammeldags hjernegymnastik. At have det på mobilen giver dig blot muligheden for at have det med dig hvor som helst og når som helst.

Synes du sudoku lyder lidt for kedeligt findes der skam også et utal af andre former for hjernegymnastik apps, der er designet mere til også at være underholdende, mere end afslappende. Heriblandt er der en masse forskellige former for ordspil der enten udfordrer dig til at finde ordene i umiddelbart meningsløse sætninger, eller som omvendt vil have dig til at komme op med den slags ord der giver dig flest point.

 

Lige meget hvad skal du huske at bruge internettet ansvarligt

Ligegyldigt om det er til underholdning eller til hjernegymnastik er det vigtigt at du bruger internettet ansvarligt. Det er kæmpe stort og indimellem de rigtig gode sider og de rigtig gode apps, gemmer der sig desværre også nogle rådne æg der er blevet oprettet for at snyde dig enten for penge eller blot for din tid.

Så downloader du en ny app for at udfordrer din hjerne, så hver allerede her klar til at tænke dig om en ekstra gang, så du er helt sikker på at din mobil ikke lige pludselig går i sort blot fordi du downloadede den forkerte sudoku app.