Gør noget godt for dig selv og begynd at dyrk yoga

bfd22

Er man vant til at sidde og dovne den i sofaen, kan det være rigtig svært at komme ud og få rørt sig. Som mennesker er vi meget vanedyr, og det kan derfor være ekstra svært at få skabt sig en vane med at dyrke motion. Lyder løb og hård konditionstræning som en anelse for svært for dig, så bør du starte ud med at dyrke noget yoga. Her er der et begynderniveau, som alle kan være med på. Ligegyldigt om man er skadet eller har dårlig kondition.

Rart for sindet og kroppen

Yoga gavner rigtig mange aspekter. Først og fremmest er det med til at berolige nervesystemet og dermed sænke dagligdagens stress og jag. Det kan være en god måde at afslappe sig selv på. Samtidig toner du dog også din krop gevaldigt. Flere øvelser kræver god styrke og kan derfor være med til at tone din muskulatur. Derudover får du strukket en masse ud, hvilket er rigtig godt for dine led og muskler.

Det rolige vs det tempofyldte

Der findes mange former for yoga, og det kan derfor tilpasses netop dit niveau. Det betyder intet om du er nybegynder indenfor træning, eller om du træner flere gange om ugen. Yoga kan nemlig være et rigtig godt supplement til din træning. Grundlæggende bør du dog skelne mellem de rolige og de tempofyldte yogahold. De rolige, som flere steder hedder yin yoga, er med dybe stræk, der holdes i flere minutter. Her handler det ikke om hurtighed, men mere om nærvær og at komme dybere i sit stræk. Et hold, der er anbefalesværdigt, hvis du leder efter en pause i din travle hverdag, og har brug for at komme i kontakt med din krop og dit sind. Modsat kan du også prøve flow yoga, der er i et højere tempo. Her oplever du også, at du kan få sved på panden.

Find det bedste udstyr

Til yoga hører dog også en masse udstyr og tøj. Du kan finde det bedste udstyr lige her – der er alt fra yogabukser til afslappende ansigtscreme. Det er dog ikke helt billigt, hvis man ønsker det nyeste og flotteste yogatøj. Der skal spares en masse op inden da. Ellers kan du også lån 10.000 kr. til dit nye yogaudstyr. Læs dog altid betingelserne igennem inden du låner, så du er med på vilkårene.