pleje af skægget

Sådan får du det flotteste skæg

bfd22

Skæg er efterhånden ved at være rigtig in – og ikke bare de små stubbe, som mange går rundt med til hverdag. Derfor er det naturligvis også vigtigt, at man har et flot skæg, og det er ikke altid så let at få.
Det har oftest sit eget liv og kan være svært at holde styr på og style. Heldigvis er der meget, som man kan gøre for det. Det er vigtigt, at skægget bliver plejet ordentligt og faktisk også, at det bliver trimmet. Læs med her for at få de bedste tips til at gro et flot skæg.

Plej dit skæg!

Når først man har besluttet sig for at gro et skæg skal det også plejes. Der er mange måder at pleje det på – nogle er med til at få det til at gro hurtigere, mens andre gør, at det ser pænere ud.

Aftershave. Når man barberer sig, skal man altså have en ordentlig aftershave. Aftershave gør, at du undgår infektioner og irriteret hud efter en barbering – og du kommer til at barbere dig, selvom du vil have skæg. Nogle gange bliver skægget nemlig slidt og så må man begynde forfra.

Hav en ordentlig måde at barber dig på. Om du bruger en barberkniv, skægtrimmer eller bare barberblade er egentligt lige meget – det skal bare være i god kvalitet! Vi kommer nærmere ind på skægtrimmer senere.

Brug balsam – ligesom hår skal plejes, skal skæg også. Det kan hurtigt blive slidt og lidt stift. For at forhindre dette bør man bruge en balsam. Den går nemlig ind og blødgøre skægget, så det endnu en gang føles blødt og sundt – og hvis man vælger en balsam med duft, vil det også dufte helt fantastisk! Læs mere om hvordan du kan pleje dit skæg bedst muligt.

Køb en ordentlig skægtrimmer

Måske du synes, at det lyder lidt paradoksalt at købe en skægtrimmer, når du i virkeligheden ønsker et langt flot skæg – det er det ikke. Alle længder skæg skal plejes og trimmes ellers ender det hurtigt med at blive slidt og grimt at se på. Afhængig af skægtrimmeren kan den klare forskellige længder, men hvis man alligevel føler, at ens skæg er lige langt nok, kan man med fordel klippet noget af det af med en saks.
Når først man går i gang med at bruge trimmeren, vil man opdage, at længden kan installeres. Skægtrimmere har altså ikke bare den funktion at barbere hele skægget af. Man kan sagtens trimme sit skæg uden at komme af med det hele. Så har de jo også den fordel, at hvis du en dag bliver træt af dit skæg, kan du hurtigt komme af med det.

Alle mænd bør have en ordentligt skægtrimmer. Ellers risikerer man hurtigt at skægget enten bliver for langt eller slidt. Desuden er en skægtrimmer langt billigere og hurtigere end en tur hos en frisør eller lignende, så det kan sagtens betale sig at købe en. Klik her for at se et stort udvalg af skægtrimmere.