fed havefest

Den fedeste havefest – på din nye terrasse

bfd22

Hvem elsker ikke en god havefest? Kolde øl, grillmad og gode venner er opskriften på en klassisk havefest, som ikke blot fejrer sommerens skønne sol og høje temperaturer, men også ferie, frihed og sjov. Haven er den ideelle ramme for en god fest, men terrassen er en mindst ligeså vigtig faktor for en succesfuld fest, som naboerne, venner eller familien vil snakke om mange år fremover. Dette betyder dog også, at der er visse krav til både din have og terrasse, der skal opfyldes, før du selv kan være værten bag årets sommerfest.

Plads og afskærmning er vigtigt

For det første er det ekstremt vigtigt, at din have er rummelig, og at der er rigeligt med plads. Det nytter ikke noget, hvis du bor midt i byen og kun har en have på få kvadratmeter. Nej, der skal være plads til aktiviteter såsom kongespil, fodbold eller ølbowling, hvis man er rigtig frisk og ungdommelig.

En anden vigtig ting, som de fleste er enige om, er afskærmning. Det er selvfølgelig rart, at man fra tid til anden kan få kold øl med naboen over hækken, men har du større forsamlinger til fest i haven, er det en god idé fx at sørge for en naturlig afskærmning i form af en hæk eller træer. Hvis dette ikke er en mulighed, kan det være en fordel at sørge for enten et permanent eller midlertidig hegn. Dette er både for at undgå nabostridigheder, men også for at begrænse oprydningen til din egen have. Vigtigheden af afskærmning betyder igen, at det er en dum idé at holde havefest i den fællesgårdhave. Du er ikke den eneste, som har ret til at bruge gårdhaven. Sviner og ødelægger dine gæster haven, får du højst sandsynligt samtlige beboere på nakken. En måde du kan undgå dette, kunne være at invitere alle beboere i opgangen med til festen. Det kan dog blive dyrt i udgifter til mad og drikke.

Essentielt med det rette underlag

Foruden de mere formelle foranstaltninger som plads og afskærmning, er det uhyre vigtigt, at din terrasse også er af det rette materiale. Træterrasser har det med at rådne over tid, hvilket kan være direkte livsfarligt, hvis du har en terrasse, der er et stykke over jorden. Er din træterrasse gammel, kan der være opstået råd i dele af terrassen. Det er desuden ekstremt pinligt, hvis dine gæster bemærker din gamle og rådne terrasse.

Hvorfor ikke vælge et underlag, som ikke kan rådne? Betonfliser er blevet mere og mere populære i de senere år, hvilket særligt skyldes materialets holdbarhed og den elegante, rå og skandinaviske stil. Du kan finde betonfliser hos fc beton, som sikrer grundlaget for en helt igennem fantastisk havefest, hvor dine gæster ikke har en finger at sætte på selve underlaget. Beton kan nemlig hverken ruste eller rådne. Derudover kan fliserne holde til selv en meget hårdhændet behandling samt det meste slags vejr.

Med en ny terrasse, masser af plads og god afskærmning er du godt på vej til årets sommerfest.